Rahvan At Yarışları nefes kesti
300x250

 

Kütahya Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nun organize ettiği Rahvan At Yarışları, Kütahya Belediyesi Atlı Spor Tesisleri’nde büyük bir katılımla gerçekleşti. Yarışları takip eden Başkan Alim Işık, “Bu organizasyonu yapmaktan çok mutlu olduk. Kütahya’da böyle bir etkinliğin düzenleniyor olması bize değer katıyor” dedi.

Kütahyalılar ve şehir dışından gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Rahvan At Yarışları, Kütahya Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nun organizasyonuyla Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İkili Tay, İthal A, İthal B ve Deste kategorilerinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Yarışları takip ederek heyecana ortak olan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şehrimizde düzenlediğimiz yarışmalara katılarak bizi yalnız bırakmadığınız ve bu güzel günü bize yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu organizasyonu yapmaktan çok mutlu olduk. İnşallah kazasız, belasız, sizlerin de memnun kalacağı yarışmaları sonlandırırız. Kütahya’da böyle bir etkinliğin düzenleniyor olması bize değer katıyor. Çünkü Kütahya, kültür ve sanatın başkentlerinden birisi. Bunu hoşumuza gitsin diye söylemiyoruz. Birleşmiş Milletler Eğitim, Kültür ve Bilim organizasyonu olan UNESCO, Kütahya ilini zanaat ve halk sanatları alanında Türkiye’nin ilk yaratıcı şehri ilan etti. Kültürel etkinliklerde, sporda, sanatta Kütahya gerçekten dünya markası. Böyle bir organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği olan geçmişteki arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun. Biz de bu alanı daha da iyi hale getirmeyi düşünüyoruz. Burası bize Milli Emlak Müdürlüğü’nden tahsis edilmişti. İnşallah çok yakın bir zamanda belediyemizin mülkü haline getireceğiz. Tahsis olduğu için fazla yatırım yapamıyoruz, bir de başka amaçlar için kullanamıyoruz. Takas usulüyle bu mülkün tamamını belediyemizin mülkü haline getirdikten sonra inşallah bundan sonraki yarışlarda burayı daha farklı göreceksiniz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum. Sağ olun, var olun, Rabbim sayısını artırsın, azaltmasın” ifadelerini kullandı.

Yarışmacılara başarılar dileyen Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, organizasyonun hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a ve Kütahya Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Rahvan At Yarışları, kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödül, kupa ve bayrak takdimiyle sona erdi.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği