Milletvekili Erbaş ' Murat Dağı için mücadele edeceğim'
300x250


Kütahya'nın Gediz ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağında yapılması planlanan altın madenine karşı olduğunu yaptığı konuşmalarda ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş bu kez çok sert konuştu. Altın madeni için yeniden çalışmalar yapıldığının duyumlarının olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Erbaş ; “ Ha ormanı yakmışsın ha bu altın madeni yapmışsın, Murat Dağının üçte biri yok olacak. Neden anlamıyorsunuz. Ben bir kişi dahi kalsam bunun için mücadelemi sürdüreceğim. ”dedi.

GELECEK NESİLLERİN AHI ÜZERİNİZE OLACAK
Murat dağında olumlu ÇED raporu verenlerin araştırılması gerektiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Bir yer düşünün, bin 450 metre yükseklikte hem sıcak termal su ile hamam keyfi yapıyorsunuz. Hem de dört tarafı ağaçlarla kaplı alanda kayak yapıyorsunuz. Dünyaca güzellikleri üzerinde bulunduran bu eşsiz yerin üçte birini şimdi altın aramak adına mahvedeceksiniz. Bu alanda olumlu ÇED raporu verenlerin muhakkak araştırılması lazımdır. Acilen mahkemeye verilmelidirler. Bu alanda bir ağaç dahi kesilse gelecek nesillerin ahı buna sebep olanların üzerine olacaktır.

HA ORMANI YAKTIN, HA AĞAÇLARI KESTİN!
Bazıları yaşanacak felaketin farkında dahi değiller. Toplam yüz hektar alanda ağaç kesimi yapılacak. İlk etapta ise kesim yapmak istedikleri alan 670 dönüm, buda Murat dağının üçte birinin yok olması demektir. Biz ilk günkü gibi buna karşıyız. Bu alanda başka maden çıkartan şirketlerde var ama onların çalıştıkları alan kısıtlı, böyle dev alanda ağaç kesimi yapmıyor. Bölgede bulunan bütün belediyeler olumsuz rapor vermesine rağmen, bazıları buraya olumlu ÇED raporu verdiler. Hayatlarında hiç 67 ağaç dikmemiş insanlar hangi vicdanla 670 dönüm ormanın yok olmasına müsaade eder. Ha 670 dönüm ormanı yakmışsınız ha kesmişsiniz ikisi de aynı şey değilimdir. Bu dünya bizim değil, bizler misafiriz. Gelecek nesillere çocuklarımıza bu eşsiz doğayı aynen bırakmak zorundayız. Böyle bir felakete sebep olursak, gelecek nesillerin ahı üzerimize olacaktır.
BÖLGE HALKI ADINA HAYKIRIYORUM
Murat Dağı, 1450 metre rakımda sıcak ve soğuk suyun aynı anda çıktığı yurdumuzdaki tek dağdır. 100 binlerce ağacımızı katlederek ormanı siyanüre bulayacaklar. Buradan çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımıza da sesleniyorum, Yalnızca seslenmiyorum, bölge halkı adına haykırıyorum. Bu eşsiz doğa harikasını yedirmeyelim” diye konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği