Kütahya Belediyesi'nin mali yapısı 25 kat güçlendi 
300x250

 

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yapımı tamamlanan Hamidiye Mahallesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi’nin açılışında önemli açıklamalar yaptı. 

Şehrimizdeki mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Kütahya Belediyemiz, Hamidiye Mahallesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi içerisinde muhtarlık ofisi, düğün salonu, mahalle fırını gibi halkın ihtiyaçlarına cevap verecek alanların yer alıyor. 

“PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMECEK DURUMDAYDIK”

“Bu eserler kolay yapılmıyor” diyerek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Türkiye’nin ekonomik şartları, şehrimizin şartları ortada. Göreve geldiğim gün yıllık bütçemizin tam 2 buçuk katı kayıtlı ve üç yılda en geç ödenmesi gereken borç yüküyle devraldım belediyeyi. Bir yıllık gelirimizin tam 2 buçuk katı, yaklaşık 650 milyon Türk Lirası kayıtlı borçla devraldım. Arkasından 2020 yılında hepimizin yaşadığı pandemi süreci, önceliklerimiz değişti. Düne kadar patron olan, verici el olan esnafımız dahil alıcı el olmaya başladı. O günün şartlarında bir taraftan borçlarımızı öderken ki göreve geldikten sonraki haziran ayında personel maaşlarını ödeyemeyecek bir belediye devraldım ben. Kimseyi suçlamıyorum, kimse de bundan olumsuz etkilenmesin ama bu şartları zaman zaman hatırlatmam gerektiğini düşünüyorum.

 

"BELEDİYE'NİN MALİ YAPISI 25 KAT GÜÇLENDİ " 

Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık sözlerine şöyle devam etti "borcunu temizlemiş, şehrin altyapısının yüzde 80’ini sıfırdan yapmış, kanalizasyonunu ve yağmur suyunu ayırmış, onun üzerindeki kilit taşından asfaltına kadar tüm altyapısını bu pandemi sürecini fırsata çevirerek büyük ölçüde tamamlamış Kütahya Belediyemiz, son 40 yılın şiddetli yağışlarında daha önce evini su basan, her kış yağmur yağdığında eyvah diyen vatandaşımız rahat nefes alarak evini su basmadan, iş yerini su basmadan bir kış geçirmişse bunun mutluluğu bize yeter. Bunları duydukça ve gördükçe ne kadar isabetli işler yaptığımızı anlamış olduk. Bu borçlar üç yılda bitti ama dördüncü yılın bütçesi devraldığımız bütçenin 10 katına çıktı. Şu anda yaklaşık 3 milyar liralık bir bütçeye sahibiz. Borcumuz bu bütçenin yaklaşık 10’da 1’i. Daha önce bütçenin 2 buçuk katı, şimdi bütçenin 10’da 1’i. 25 kat mali yapısını güçlendirmiş, kimseye muhtaç olmayan, devletinden aldığı vergi payıyla milletimizin verdiği hizmet karşılığı vergilerin toplamından yaklaşık 2 binden fazla personelini ilk günden bugüne maaşını zamanında yatırarak eskiden esnafımızın karşısında duyduğu mahcubiyeti duyurmayan bir belediyeye dönüştük. 

"HALKIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK BİR TESİS"

Hizmete açılan tesisle ilgili bilgi veren Başkan Işık, “Kültür Merkezimiz, iki kattan oluşmakta olup zemin katında 340 metrekareye sahip bir iş yeri ve 20 metrekare alana sahip içerisinde tuvalet, mutfak ve ofis alanı bulunduran 2 adet Muhtarlık Hizmet Birimi barındırmakta. Birinci katta ise 50 metrekare alana sahip mahalle fırını ve 360 metrekarelik düğün salonu bulunmakta. Yapı yaklaşık 410 metrekare taban alanı, 833 metrekare toplam inşaat alanına sahip. Kazasız belasız bu hizmetleri bugün mahallelerimize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz. Katılım sağlayan ve bu tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği