Kredi borcu ödedikçe artıyor
300x250

Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 5. Olağan Toplantısında 2022 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesapları konusunun müzakeresi yapıldı. Önceki dönemlerde 7 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli olarak kullanılan dövize endeksli JICA kredisinin düzenli ödenmesine rağmen sürekli arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, geçen sene 76 milyon TL olan borç bu sene 100 milyon TL oldu. Seneye 200 milyon TL olacak.  5 yıl biz, 13 yıl bizden sonra gelenler bu borcu ödeyecek. Bu durum zoruma gidiyor. Ne yapıp edip bu sene bu borçtan kurtulacağız" dedi. 

Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, ilgili konunun müzakeresi sırasında " JICA kredisi ile ilgili her tabloda biz bir sürü ödeme yapıyor olmamıza rağmen yıl içerisinde hep artıyor. Bu konu üzerinde özellikle çalışalım. Döviz borçlanmasını sıfırlayalım. 18 yıl beklemeyelim. Bu borcu 5 yıl boyunca biz konuşacağız, ondan sonra da 13 yıl boyunca da yeni gelenler konuşacak bu borcu. Herkes de beddua etmeye devam edecek. Hatırladığım kadarıyla geçen yıl 76 milyon TL idi. Bir yıl ödedik bu sene 100 milyon TL 'ye çıktı. Seneye 200 milyon olacak. Ne yapıp edip bundan kurtulmamız lazım. Diğer krediler TL bazında olduğu için çok önemli değil ama dövize endeksli borçtan bu belediyeyi kurtaralım. 25 yıl cazip gelir, 7 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli. 18 yılı bizde başlayıp bizden sonra devam edecekse her gelen iyi konuşmayacak. Bunu hiç olmazsa sevabıyla günahıyla kapatmamız lazım. Zoruma gidiyor benim. Her kuruşun hesabını buradan millete veriyoruz. Meclisimizde birbirimizi kırarcasına, gerektiğinde hakaret edercesine açıklama yapmaya çalışıyoruz. Ama bundan kurtarmadığımız sürece millete bunu  açıklayamayız. Yarın sen niye ödemedin diye sorarlar bize." açıklaması yaptı. 

 

Başkan Alim Işık, ilgili müdürlere bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmaları talimatını verdi ve " bu sene bu işten kurtulalım. " ifadesini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği