ERBAŞ KURTULMUŞ’A EŞLİK EDECEK
300x250

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gerçekleştiriyor. KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin özel davetlisi olarak KKTC’ye gidecek olan TBMM Başkanı Kurtulmuş’a İçişleri Komisyonu Başkan vekili ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş eşlik edecek. Heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ardından Azerbaycan’ ziyaret ederek bir dizi görüşme gerçekleştirecek.


İÇİŞLERİ KOMİSYON VEKİLİ ERBAŞ KURTULMUŞ’A EŞLİK EDECEK

İçişleri Komisyonu Başkan Vekili ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’ı ziyaret edecek olan TBMM Başaknı Numan Kurtulmuş’a eşlik ediyor.Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; heyet ile TBMM Başkanı Kurtulmuş, 11 Temmuz'da KKTC'nin başkenti Lefkoşa'yı, 12 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret edecek. Kıbrıs Türklerinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabirlerini ziyaret edecek olan Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek. Kurtulmuş, KKTC Boğaz Şehitliği ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ni de ziyaret edecek.
CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV İLE BİR ARAYA GELECEK
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakü'de de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek. Fahri Hiyabanı Mezarlığı'nda Azerbaycan merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakacak, ardından da Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek. Kurtulmuş ve TBMM heyeti, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile görüşecek. Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi Genel Sekreterliği'ni ziyaret edecek.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği